Een eerste prijs!

We kijken terug op een mooi optreden van afgelopen zaterdag 11 maart. We waren te gast in de Lawei in Drachten waar het Concertconcours plaatsvond, georganiseerd door de OMF – Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslan. In totaal waren er 12 orkesten verdeeld over 5 divisies. Voor ons als orkest altijd een goed moment om weer wat podium ervaring op te doen en te presteren op het moment dat het er echt toe doet.

Vaak worden er 3 composities ten gehore gebracht, een verplicht werk en een vrij werk en een inspeelwerk. Deze worden alle 3 uitzonderlijk beoordeeld. Dit jaar hebben we voor een andere vorm gekozen, namelijk een concertconcours, waarbij er een half uur een concert gegeven mag worden. We gewerkt met een thema; a tribute to Philip Sparke.

Sparke is een Britse componist, trompettist en muziekuitgever en heeft veel composities op z’n naam staan. Als orkest hebben we door de jaren heen veel werken van hem op de standaard gehad en uitgevoerd. Afgelopen zaterdag hebben we ‘Land of the long white cloud’, ‘Elegy, echoes of lives past’, ‘Not before time’ en ‘Jubilee Ouverture’ ten gehore gebracht.

De moeilijkheidsgraad van deze stukken in combinatie met een korte voorbereidingstijd zorgden er voor dat we ‘aan de bak’ moesten. Extra repetities, studiedagen, veel thuisstudie. Een mooie uitdaging. Het was heel fijn om weer op het podium in Drachten te zitten, het voelt toch een beetje als onze thuishaven.

De juryleden hebben ons optreden beoordeeld met een gemiddelde van 87 punten, dat betekent een eerste prijs. De juryrapporten die we ontvangen na het optreden zijn voor ons altijd goed om te lezen, zo weten we wat er een volgende keer nog beter kan en kunnen we er nog meer uithalen.

De opnames van 11 maart zijn hier te beluisteren:

Jubilee Ouverture

Land of the long white cloud

Elegy. echoes of lives past

Not before time