Proud on Stage: een theatershow met zestien acts van werelds niveau

Proud on Stage is een avondje theater met zestien acts van werelds niveau. Het publiek wordt op zaterdag 26 oktober verrast met een afwisselend programma vol show, muziek, zang en dans. Daarbij kan men tijdens deze unieke theatersensatie genieten van vijf wereldkampioenen en meer dan tien andere topacts, waaronder zangeres Do en Pieter van der Zweep. In totaal staan er bijna 400 castleden tijdens het totaaltheaterspektakel op de theatervloer.

Proud on Stage wil het publiek laten ervaren op welk werelds niveau talentvolle amateurkunstenaars musiceren, performen, zangen en dansen. Tijdens deze editie staan dus vijf wereldkampioenen op het podium. De professionele artiesten treden vervolgens alleen maar op in combinatie met die amateurs. Daardoor ontstaan unieke en verrassende crossovers en een programma van topkwaliteit. Nog nooit had Proud on Stage in de breedte zo’n sterke lineup. 

Publiekstrekker van de show is zangeres Do, bekend van haar megahit Heaven, die tijdens Proud on Stage optreedt met de Jouster Fanfare. Ook zingt ze een duet met Pieter van der Zweep.

Een flink deel van het programma wordt gevuld met bijzondere optredens van top-showkorpsen. Zo laat PASVEER (Leeuwarden), onderdeel van de WMC-kampioen Show, hun spraakmakende show Metanoia zien. Na het WMC-succes, wonnen ze met deze show ook elke wedstrijd waaraan de speciale projectgroep van Pasveerkorpsen meedeed. Ook Marsparadekampioen Takostu komt naar Proud on Stage. Samen met DVS Katwijk en Flora Band Rijnsburg, de WMC-kampioen Mars, passen ze hun normale veldshow zo aan, dat die op de theatervloer past. Het publiek zit er dan met hun neus bovenop. 

Traditional Collective is tijdens Proud onderdeel van een spectaculaire opening: een bijzondere crossover met Dansen in Friesland (DIF), T-Brass Sneek en de talentvolle zangeres Jody Berghuis. Bijzonder wordt het enthousiaste en aanstekelijke optreden van Advendo Slag en Vlag, dat bestaat uit ongeveer 35 leden met een verstandelijke beperking. De Sternse Slotlanders uit Franeker en NFPC Dokkum zullen een demonstratie geven van het nieuwe fenomeen ‘drumbattle’. De Jouster Fanfare treedt los op en is onderdeel van de afsluiter van de theatershow: ‘Simple Gifts’. Dat wordt een bijzondere en zelf geproduceerde crossover tussen Dekoor, Advanced Winterguard (onderdeel van Advendo Sneek) en de Jouster Fanfare.

De tweede editie van Proud on Stage, die in oktober 2017 werd gehouden in De Harmonie in Leeuwarden, was tweemaal uitverkocht. Door de volle agenda in De Harmonie is nu besloten om het spektakel te verhuizen naar De Lawei in Drachten, waar de faciliteiten zeker vergelijkbaar zijn met die in De Harmonie. De Lawei is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis. 

Op zaterdag 26 oktober staan twee identieke voorstellingen op het programma om 14.30 en 19.30 uur. Na de avondvoorstelling is er een afterparty met medewerking van T-Brass uit Sneek. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de middag- en avondvoorstelling. De kaartverkoop voor Proud on Stage gaat via de website van De Lawei (lawei.nl) en via www.proudonstage.nl